Laguna Seca: Margl Roland és HVM siker

Elkezdődött a szezon! A versenyzőkre 35 nehéz kör várt a híres Laguna Seca-i pályán,

ahol 11 versenyző vett részt. Az időmérőt fölényesen nyerte Roland, Borkovits Bálint és Oláh Krisztián előtt.  4. helyen zárt Forgács Péter és az 5. helyet Marinka Tamás szerezte meg.

A rajt nyugodtnak tűnt ám a 2. kanyarban történt egy kisebb baleset Horváth Szabolcs és Szolga Bálint között amibe Tóth Péter is belekeveredett, de szerencsére mindhárman tovább tudtak haladni.

A 10. kör környékén a célegyenesben Nemcsik István balesetének lettünk tanúi. A bukás szerencsés kimenetelű volt ám az autó komoly sérüléseket szenvedett. Szabó Lajos kiesett nem tisztázott ok miatt.

Eközben Roland kényelmes előnyt épített ki magának, míg a második helyért, Forgács és Borkovits csatáztak, azonban Bálint hibázott, és visszaesett a 4. helyre Oláh mögé. Forgács nem sokáig élvezte a 2. helyet, mert – szokatlanul korán – kiállt a boxba. Ezzel megkezdődött a taktikázás. Bálint a 16. körben, Oláh Krisztián kevéssel ezután érkezett meg a szervizbe, a sorrend pedig teljesen felborult. Krisztián megtartotta ugyan előnyét Bálinttal szemben, azonban Forgács Péter jelentősen visszaesett. A komoly fordulat viszont akkor érkezett, mikor Marinka a kiállása után dobogós pozícióban találta magát, így bebizonyosodott, hogy aki később állt ki, jobban járt. Innentől kezdve a futam párharcokban folytatódott, a 2. és 3., valamint a 4, és 5. helyekért, mivel ekkortájt már javában folytak a lekörözések.

A győzelmet Margl Roland hatalmas, 49 másoperces fölénnyel szerezte meg, Marinka Tamás futott be másodikként, Oláh Krisztiánnal a nyakában, aki így 3. lett. Borkovits Bálintot intették le negyedikként, miután Forgács Péter, az utolsó körben egy újabb boxkiállásra kényszerült, ő 5-ként zárt. Szolga Bálint már körhátrányban futott be hatodikként, őket Nagyberta Albert, Tóth Péter, Nemcsik István és Horváth Szabolcs követte.

A futam után Nemcsik Istvánt 5 másodperces időbüntetéssel sújtotta a BT, Horváth Szabolcs pályáról való leterelése miatt.

Részletes eredményeket itt találod..

Következő versenyünk Kanadában, Montrealban fog zajlani, addig is mindenkinek sikeres felkészülést kívánunk!!

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s