Stock Car: A szezonról

Mivel véget ért rövidke kis bajnokságunk,

ezért foglaljuk össze mi is történt a 6 futam alatt.

Interlagosban Gál Miklós szerezte meg a pole-t minimális 95 ezredes előnnyel Marinka Tamás előtt. A 3. Jhonnathan Rodrigues már majdnem 1 másodpercet kapott Mikitől.

Rajt után történt egy kisebb baleset amelynek áldozata volt Borkovits Bálint, Szolga Bálint, Lőrincz Gábor, Tóth Péter és Fülöp Zsolt is. Mindenki tovább tudott menni, ám eléggé nagy hátrányba kerültek az élmezőnnyel szemben. Az első futamot végül Marinka Tamás nyerte miután az utolsó körben ütközött Gál Miklóssal, akit bár maga elé engedett, de Miklós az utolsó kanyar kijáratán hibázott és ezzel 2. lett. A 3. helyen zárt Mátéfi Zsolt.

Második futamon Lőrincz Gábor indult a pole-ból, mögötte Kovács Tamás indult, míg a 3. rajtkockából Borkovits Bálint indult a fordított rajtrácsnak köszönhetően. A pilóták ezt a rajtot sem tudták megúszni mivel Nemcsik István kipörgette Mátéfit. Ezután  Szabó Krisztián ütközött Kovács Tamással aki emiatt a falnak ment és feladta a futamot. Az első kör végén Lőrincz és Borkovits is összeakadtak, ennek az incidensnek utóbbi itta meg a levét. Ezt a futamot Gál Miklós nyerte Szabó Krisztián és Marinka Tamás előtt.

Eredményeket itt tudod megnézni.

red-bull-racing-brasil-chevrolet-sonic-v8-serra-34420

Folytatásként Curitiba-ba látogatott a mezőny ahol Szabó Krisztián szerezte meg a pole-t csupán csak 33 ezreddel Marinka Tamás előtt. A 3. helyen Mátéfi már több mint fél másodperccel volt lemaradva az első sortól.

A mezőny tisztán eljött, nem sok esemény történt a futam során csak Nemcsik és Kovács kiesett. A versenyt nyerte Marinka Tamás 2. lett Mátéfi Zsolt 3. lett Szabó Krisztián.

2. futamon Nemcsik István rajtolt a pole-ból mögötte Miskolczi Gergő és Szolga Bálint várta a piros lámpák kialvását. A rajt után Miskolczi kilökte Nemcsiket de hátrébb is történt esemény ahol a mezőny nagy része pályán kívülre került. A futamot Szabó Krisztián nyerte Marinka és Mocziika Dávid előtt.

Eredményeket itt tudod megnézni.

prati-donaduzzi-racing-peugeot-408-v8-campos-30212

A szezonzáró futamon Jacarepagua-ba látogatott a mezőny ahol Gál Miklós szerezte meg a pole pozíciót 2 tized előnnyel Szabó Krisztián előtt, 3. lett Marinka Tamás 5 tized hátránnyal.

A futam csendesen zajlott ahol Miklós megszerezte szezonbeli 2. győzelmét Marinka Tamás előtt 3. lett Mátéfi Zsolt. Marinkának eléggé nagy esélye volt hogy megszerezze a bajnoki címet mivel fő riválisa Szabó hibázott a futamon és csak 7. lett.

2. Futamon Szabó rajtolt a pole-ból Tóth Péter és Nemcsik előtt. Rajt után volt egy kis adok-kapok de nagyobb baleset nem történt. Futam végén Borkovits és Nemcsik küzdöttek az 5. helyért ám hibáztak és Tóth Péter elment mellettük. A versenyt nyerte Gál Miklós, Szabó Krisztián és Mátéfi Zsolt előtt.

Eredményeket itt tudod megnézni.

A bajnok végül Marinka Tamás lett 265 ponttal, 2. lett Szabó Krisztián 234 ponttal, 3. lett Mátéfi Zsolt 219 ponttal. Csapatbajnok lett a Red Bull Racing 362 ponttal, 2. lett a BMC Racing 265 ponttal, 3. lett a Prati-Donatuzzi Racing 234 ponttal. Márkák közti bajnokságot fölényesen nyerte a Chevrolet 1209 ponttal a Peugeot előtt akik csupán csak 493 pontot szereztek a szezon folyamán.

A pontversenyt itt tudod megnézni.

Gratulálunk mindenkinek az elért eredményéhez, hamarosan jelentkezünk új bajnoksággal! 🙂

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s