Interlagos: Campos és Gál Szilveszter győzelemmel indult a szezon

Vasárnap rendeztük a szezon első futamát amit a Brazíliai Interlagos pályán futottunk. A versenyzőkre 30 kör várt.Az időmérőt Borbély Roland nyerte 6 tizedes előnnyel Gál Szilveszter előtt, aki fordított taktikával készült mint az élről rajtoló Roland. Harmadik lett Sára Dániel aki mindössze 18 ezreddel maradt el Szilvesztertől, ám ő is fordított taktikával vághatott neki a futamnak. (Szilveszter és Dániel a keményebb gumin rajtoltak míg Roland a lágyon.)

Rajtnál Tóth Péter megforgott önhibájából, majd néhány kanyarral később Nemcsik István és Hegedűs Péter ért össze, utóbbi húzta a rövidebbet, megforgott. Említést érdemel Kovács Dávid rajtja aki az utolsó rajtkockából előre lépett a 7.-8. helyre. Az első körök csatái után a pilóták kezdtek beállni egymás mögé, ám ezt megszakítva Borkovits Bálint megforgott az 5. körben. Borkovits visszatért Nemcsik mögé ám kisebb csatározás közben ismét megforgott.

Ezután a futam nyugodtan haladt a boxkiállásokig, ám Nemcsik eldobta kigyorsítási szakaszon. A boxkiállások során nem történt pozíció csere, de volt egy nagy kérdés, melyik taktika a jobb? Közepesről – lágyra váltani, vagy pont fordítva ? Utólag kiderült hogy az előbbi taktika volt kifizetődő, Gál Szilveszter átvette a vezetést amikor Roland kiállt a boxba. A fordított taktikának köszönhetően Borkovits Bálint végül visszazárkózott a 8. helyre.

A versenyt végül Gál Szilveszter nyerte, Sára Dániel előtt 8 másodperc előnnyel. Harmadikként futott be Borbély Roland aki 19 másodperc hátránnyal ért be a célba.

A verseny után kizárták Mleziva Ricardot amiért nem használta mindkét száraz pályás keveréket, így ezzel egy 5. helyet bukott.

Következő versenyünk Qatarban lesz ahol a pilótákat 24 kör várja majd. Addig is mindenkinek kellemes felkészülést!

Részletes eredmények

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s