Katar : Sára Dánielé a sivatag

Brazíliai győzelme után Gál Szilveszter – meglepetésre – nem vett részt a Katari versenyen. Az erősorrend alapján ez sima Russian Time győzelmet vetített előre. Ugyan a győzelem végül meglett Sára Dániel révén, de az oda vezető út nem volt olyan egyszerű, amilyennek előzetesen tűnt.

Az időmérő már önmagában hatalmas meglepetéseket hozott. Borkovits Bálint szerezte meg a pole-pozíciót Marinka Tamás előtt. A brazíliában kiváló formában versenyző Szolga Bálint ismét odaért az elejébe, 3. lett, mellőle Fülöp Zsolt indult. Borbély Roland és Sára Dániel nem futottak kört, így szabadon választhattak gumit a rajtnál.

Bálint megőrizte a vezetést a rajtnál, Tamás követte őt, a mezőny közepén azonban kisebb káosz alakult ki, Lőrincz Gábor Csernai Ákossal ütközött, Nemcsik István pedig Borbély Rolanddal akadt össze. Rolandnak nem ez volt az egyetlen ütközése a versenyen, a második körben Szolga Bálint mögött haladt, aki – miután lecsúszott a pályáról – hirtelen mozdulattal berántotta autóját a Russian Time elé, ami így a falban kötött ki. A nagy győztes Sára Dániel volt, aki kimaradva a balesetekből, nagyon hamar jó pozícióban találta magát, ráadásul a közepes keveréken indult, ami még jobb helyzetbe hozta.

Hamarosan meglett az első kieső, Kovács Tamás versenye ért idő előtt véget. Az élen továbbra is együtt haladt a mezőny, Marinka Tamásnak nehezen, de sikerült utat találni Bálint mellett, ezzel megszerezve a vezetést. Sokáig azonban nem örülhetett, ugyanis motorja füstölni kezdett. Boxkiállásáig még el tudott menni, nem sokkal később azonban motorja végleg megállt, az ígéretesen induló futam idő előtt ért véget. Nem sokkal korábban Csernai Ákos is kiállt a versenyből. Miközben az élen kétemberes csata alakult ki, a középmezőnyben nagyszerű csatákat vívtak a fiúk, Nemcsik István, Lőrincz Gábor, Fülöp Zsolt és a mezőny végéről, fél kör hátrányból felzárkózó Borbély Roland sokáig nem bírtak egymással a 4-7. helyeken. Nemsokára ez a csata a 3. helyért ment, ugyanis néhány körrel a leintés előtt Szolga Bálintot érte utol a technika ördöge, az addig biztos 3. helyen autózó Tridentes kénytelen volt kiállni. Az élen se pihentek a fiúk, Bálint kiállása után próbálta a lehető legkisebbre csökkenteni a különbséget Dániel kiállása előtt. Miután mindketten megcsinálták kötelező kiállásukat, Bálint 4 másodperces előnnyel vezetett, a friss lágy gumik azonban hamar visszahozták Danit a játékba, aki könnyedén vette át a vezetést, majd nyerte meg a versenyt. Borkovits Bálint befutott a második helyen, ezzel idei első dobogóját szerezte, míg az utolsó körök nagy adok-kapokjából Nemcsik István jött ki a legjobban, aki bár negyedikként ért célba, Borbély Roland büntetésének köszönhetően felállhatott a dobogóra. Lőrincz Gábor lett a 4., Roland az 5., miután a futam végén Fülöp Zsolttal is ütközött. Hegedűs Péter lett a 7., Tóth Péter pedig a 8.

A bajnokságot Sára Dániel és a Russian Time vezeti.

Vasárnap a mezőny Monacoba látogat, ahol az egyik legnehezebb verseny következik.

A futam eredménye itt, a bajnokság állása itt található.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s