Monaco: A hercegség is Sára Dánielé

Qatari győzelme után Sára Dániel a pontverseny éléről várta a Monacoi nagydíjat, ahol a versenyzőkre 24 igen nehéz kör várt. Erre a versenyre hozott magával Szolga Bálint egy büntetést aminek következtében a rajtrács végéről volt kénytelen indulni.

A pole pozíciót Sára Dániel szerezte meg több mint 1 másodperc előnnyel csapattársa Borbély Roland előtt. A harmadik helyről várta a lámpák kialvását Borkovits Bálint.

Rajtnál volt egy kis tülekedés köszönhetően Sára rossz rajtjának, több pozíciót bukott. Az első körben Nemcsik István az alagút bejáratánál összetűzésbe került Sárával, Nemcsik itta meg ennek a levét, megforgott. Tóth Péter is megtalálta a falat aminek az eredménye egy első körös boxlátogatás lett. Említést kell tennünk Lőrincz Gábor és Szolga Bálint első köréről is. A rajtrács végéről megkezdték a felzárkózást a mezőny közepe felé.

Sára is elkezdte a felzárkózást aki elsőnek Takács Dánielen hámozta át magát. Daninak nem tartott sokáig a futam mivel a 3. körben ki kellett állnia internet problémái miatt.
Sára ezután Kovács Dávidot érte utol és sikeresen is megelőzte. Ezután következett számára Borkovits Bálint aki egy ideig nem hagyta magát, ám hibázott és Dániel elment mellette.

Bálint ezután picit eltalálta a korlátot így javításra szorult az autója. Így járt az élen Borbély Roland is aki a hátsó szárnyát vesztette el. Ez a futam Roland számára nem alakult szerencsésen két körrel később ismét ugyanott ütközött és kiesett. Említést kell tennünk Mleziva Ricardo és Nemcsik István kieséséről is, ők is internet problémákkal küzdöttek, így számukra idő előtt ért véget a verseny.

A többiek számára már csak annyi izgalom maradt hogy épségben behozzák autóikat, ám Kovács Dávidnak és Lőrincz Gábornak adódott egy plusz dolog is. Mégpedig az hogy kevesebb benzint tankoltak a rajtnál mint ami a versenytávra elegendő lett volna. Így eléggé spórolós tempót kezdtek el diktálni, de volt annyi előnyük hogy pozíciójuk nem került veszélybe.

A versenyt Sára Dániel nyerte eléggé nagy előnnyel Szolga Bálint előtt, harmadikként pedig Kovács Dávid futott be.

A részletes eredményeket itt tudod megtekinteni:

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s