Spa: Újonc és Dams győzelem

Miután Sára Dániel megnyerte a Monaco-i nagydíjatkérdés volt hogy valaki tud-e közeledni pontversenyben. A választ már a futam előtt megkaptuk, mikor kiderült Dani nem tud rajthoz állni.

Az időmérőt Borbély Roland nyerte az újonc Boros Martin előtt, a harmadik lett Marinka Tamás.

Rajtnál volt egy kis incidens Nemcsik István és Nagy Gergely között, ennek Nemcsik itta meg a levét, az első kanyarban Gergelyt eltalálva megforgott. Ütközés történt Tóth Péter és Lőrincz Gábor között is, Péter a pálya leghíresebb pontján az Eau Rouge-ban kicsúszott, feltehetőleg a korábban elszenvedett sérülés miatt. Péter ezután a versenyt nem tudta folytatni. Az első körben még történt egy ütközés Borbély Roland és Marinka Tamás között is, mindketten kicsúsztak és a boxba kényszerültek egy kisebb javításra.

A futam elején kisebb párharcok alakultak ki Nagy Gergely is megkezdte a felzárkózást, elsőként Mleziva Ricardot előzte meg, ezután Borkovits Bálintot próbálta megelőzni, ám picit elfékezte magát így a pozíció Bálinté maradt. A 4. körben Nemcsik megforgott így Marinka elment mellette. Korai boxkiállása után Nagy Gergely is megkezdte a felzárkózást megelőzte Kovács Tamást, majd Mleziva Ricardot.

A futam középső szakasza a hibákról szólt, elsőként Nemcsik csúszott ki, ezután Marinka megforgott, majd Lőrincz Gábor fékezte el magát. Eközben Borkovits Bálint Hegedűs Péterrel csatázott majd meg is előzte. Ezután Marinka Tamás ismét megforgott és ez számára a verseny végét jelentette. Szolga Bálint a célegyenesben találta el a falat, így ő is értékes másodperceket vesztett. Borkovits ezúttal Kovács Tamást előzte meg, majd ezután Tamás is megforgott és elment mellette Hegedűs Péter. Szolga Bálint ismét hibázott és feladta a futamot.

Borbély Rolandnak sikerült kívülről körbeautóznia Kovács Tamást. Borkovits Bálint pedig Mleziva Ricardot előzte meg, ezután az előttük autózó Fülöp Zsolt lecsúszott a pályáról és elment Borkovits. Ricardo futama nem alakult a legszerencsésebben elfüstölt alatta a motor. Borbély megelőzte Hegedűst miután Hegedűs lecsúszott a pályáról. A futam talán legfurcsább pillanata mégis az lehetett mikor a lekörözött Vass Gábor megcsúszott és megforgott a pályán, és mikor látta hogy közeledik Nemcsik elindult. Nemcsik eltalálta bár próbált korrigálni de ez nem sikerült számára így mehetett egy javításra. Fülöp Zsoltot a játék kizárta valószínűleg egy le nem töltött büntetés miatt.

Boros Martin talán azzal bukta el a győzelmet hogy a boxbejáratnál megcsúszott és letörte az első szárnyát. Lőrincz és Nemcsik között volt egy kisebb ütközés, Lőrincz elnézte a féktávot és hátulról eltalálta Nemcsiket. Vass Gábor nem engedte el a sokkal gyorsabb Martint és a falnak lökte. Ezután Borkovits még megpróbálta megelőzni Martint ám nem járt sikerrel megforgott. A végén még Hegedűs is megforgott ám az eredmény nem változott. Nagy Gergely a ligában futott első futamát megnyerte. Mögötte a szintén újonc Boros Martin futott be másodiknak, jelezvén hogy az újoncokkal számolni kell. Harmadiknak végül Borkovits Bálint futott be.

A verseny részletes eredményét itt tudod megnézni:

A verseny után a versenybíróság kizárással és további 2 futamos eltiltással sújtotta Vass Gábort veszélyes vezetés miatt.

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s